Comunicat PUIC arran de la renovació de membres de laComissió de Garanties de la CUP

Benvolguda militància,

Com sabeu, ja fa un temps que va caducar el mandat que tenien les persones que formaven part de la Comissió de Garanties i calia renovar-la.

La darrera actuació de l’antiga Comissió de Garanties va ser l’expulsió de militància, en un procés obscur i sense ni tan sols entrevistar presencialment a la part expulsada, fet que vulnera els mateixos Estatuts de la CUP, tant els que són d’ús, com els registrats sota legislació espanyola. Una vegada més es van vulnerar els drets més bàsics de la
militància, però des de PUIC es va valorar que, en cap cas, es recorreria a la legislació espanyola per impugnar aquestes decisions clarament subjectivades per l’actual direcció de la CUP, tot i constatar entristits com els i les membres de la Comissió de Garanties exercien la seva tasca cedint a les pressions dels dirigents actuals de la CUP que poden arribar a ser molt efectives.

Malgrat això, un cop va caducar aquest mandat vam observar amb preocupació com la convocatòria de renovació de la Comissió de Garanties quedava oficialment sense
quòrum a la primera convocatòria, el que va motivar que alguns membres de PUIC decidissin presentar-se a la segona convocatòria.
Com sospitàvem que el procés seria obscur i “amanyat”, vam decidir enviar les candidatures a última hora del termini per veure quin era el fet de procedir de la direcció actual de la CUP.
I no van decebre: En una maniobra de pura manipulació van al·legar motius tècnics i així poder allargar el termini de presentació de candidatures (sense cap mena d’avís de la modificació que això suposava de la convocatòria) i sabem que, a correcuita, van organitzar un carrusel de trucades per explicar que només hi havia candidatures de gent propera a PUIC i que era URGENT proposar candidatures alternatives “per no deixar en mans de PUIC la Comissió de Garanties”. El resultat ja el sabem: Van sortir del no-res (i sabem que fora de termini) noves candidatures amb noms de pes dins de la CUP (d’aquells noms que van encadenant càrrecs orgànics i institucionals des de fa més de deu anys) i van posar tota la “carn a la graella” per evitar que cap persona propera a PUIC pogués accedir a la Comissió de Garanties. Però és tal la desmobilització de la militància promoguda per l’actual direcció de la CUP que no van aconseguir que cap DONA de la seva corda es “postulés” com a candidata, fet que ens torna a recordar el procés accelerat i preocupant de masculinització de la CUP.

En acabat van arribar les votacions telemàtiques i, aquí, tornem a aixecar el senyal d’alarma d’un fet que hauria de preocupar moltíssim a tota la militància: Tenim la certesa que els vots emesos a candidats a la Comissió de Garanties no coincideixen amb els vots publicats. Un fet d’alta gravetat, que posa en dubte els resultats de qualsevol votació telemàtica.

Per tant, i com que tenim màxima confiança amb la bona gent de Pirates que, en principi, són els encarregats d’aquests processos, els hi fem el prec que expliquin com
es poden transparentar les votacions telemàtiques. Car no tenim cap sospita de males praxis provinents de la gent del Partit Pirata, però sospitem notablement de les males praxis de la direcció actual de la CUP.

Sigui com sigui, al final només una DONA forma part de la Comissió de Garanties, vulnerant absolutament el principi de paritat que hauria de ser norma i exemple a la CUP i, per tant, exigim (de mínims) que:

  1. Que s’anul·lin les candidatures presentades en el termini allargat (és a dir, fora de termini de la convocatòria) i que els candidats no puguin tornar-se a presentar a la següent convocatòria de la Comissió de Garanties. Deixant les candidatures presentades en lloc i forma, com a vàlides.
  2. Que els correus electrònics cooperatius de la CUP que es dirigeixen a la militància vagin signats per la persona que els envia i que respon a la militància per transparència, ja que la militància no sap qui li respon els correus electrònics.
  3. Que s’exposi a la militància quin sistema de votació telemàtica TRANSPARENT s’està fent servir.

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *